Skype for Business
Skype namesto telefonske centrale

Telprom je specializirano podjetje za implementacijo vrhunske rešitve za zmanjšanje stroškov s telefonijo in povečanje produktivnosti. Vrhunski strokovnjaki Telproma svetujejo glede pravega načina vpeljave in uporabe rešitve Skype for Business, da bo ROI v skladu s pričakovanji

Skype for Business je Microsoftova strežniška podlaga za združeno komunikacijo. V preteklosti je bila poznana pod bolj natančnim imenom Lync Server. Skype for Business poveže informacije o prisotnosti z instantnim sporočanjem, videokonferencami in glasovno komunikacijo. Vse to pa integrira z elektronsko pošto Exchange in programi Microsoft Office.

5 glavnih prednosti, ki bodo pomagale podjetjem:

1. Rešitev za klicne centre Skype for Business in integracija v rešitev CRM

Klicni center Skype for Business pokriva vhodne in izhodne klice. Pri vhodnih klicih dobi agent vse informacije o stranki, kot so naziv, kontaktni podatki, aktivne storitve, izdelki in drugo. S tem je agent pripravljen za pogovor s stranko in lahko glede na zgodovino klicev predvideva temo pogovora. Že med pogovorom lahko odpre nove servisne zahtevke ali prodajne priložnosti in jih razvrsti odgovornim v čakalne vrste. Vsi uporabniki v podjetju dobijo želeno informacijo kar iz klicnega centra, saj je klicni center Skype for Business tesno povezan z rešitvijo CRM.

2. Rešitev Skype for Business kot samostojna telefonska centrala (PBX), varna in pod kontrolo

Skype for Business lahko deluje kot samostojna telefonska centrala in če imate zastarelo centralo ali centralo, ki ne podpira elektronske tajnice, jo lahko nadomestite s centralo Skype for Business. S telefonsko centralo Skype for Business prihranite, saj lahko vse obstoječe telefonske naročnine zamenjate z eno, ki jo verjetno že plačujete – internetno naročnino. Skype for Business uporablja internetno povezavo za telefonijo. Strokovnjaki Telproma vam bodo svetovali, kako uvesti Skype for Business kot samostojno telefonsko centralo. Vsi pogovori in sporočila so varni, kriptirani in pod kontrolo, saj se vsak uporabnik avtenticira v sistem (podobno kot pri elektronski pošti) in s tem pridobi dovoljenja za uporabo centrale Skype for Business, kot je definirano v Aktivnem imeniku (AD).

3. Mobilne in spletne aplikacije

Microsoft je razvil mobilno različico klienta Skype for Business. Podprti so Windows Phone, iOS in Android, kar Skype for Business postavlja kot univerzalno rešitev za komuniciranje. Z mobilno aplikacijo lahko iz tujine kličete s podatkovno povezavo praktično zastonj. S spletno aplikacijo Skype for Business se lahko priključite videokonferenci na iPadu ali katerikoli druge naprave z uporabo internetnega brskalnika. Ker spletni Skype for Business uporablja VOIP (Voice over IP), je spletna aplikacija idealna za organizacijo on-line predavanj in spletnih avdio-video konferenc.

4. Skype

Skype for Business omogoča povezljivost s kontakti na Skypu. To pomeni, da lahko uporabljate Skype for Bussines tako za telefonijo v podjetju kot za pogovore z uporabniki na Skypu.

5. Office 365

Podjetja vseh velikosti lahko uporabijo prednosti rešitve Skype for Business kot del paketa Office 365. Skype for Business dobite v paketu Office 365 Business Premium, ki vsebuje Skype for Business, Exchange in SharePoint, ki jih gosti in podpira Microsoft na lastnih strežnikih, tako da vam ni treba investirati v strežniško infrastrukturo za 116 evrov letno na uporabnika. Čeprav obstajajo druge rešitve za videokonference, kot sta Cisco Webex in Citrix GoToMeeting, so te rešitve drage in ponujajo premalo. Office 365 je najprimernejša rešitev za poslovne uporabnike. Dodatki Skype for Business, Exchange in SharePoint za samo 46 evrov letno na uporabnika ji še dodatno povišajo vrednost. Microsoft je izvedel veliko izboljšav v videzu in uporabnosti rešitve Skype for Business, kot so lažja izvedba on-line sestankov ter čistejši in bolj intuitiven uporabniški vmesnik. Za nekatera podjetja je dovolj le Skype, podjetja, ki želijo orodja za robustno in celovito komunikacijo, pa naj poskusijo Skype for Business.

Skype For Business