IT REŠITVE

Na podlagi dolgoletnih izkušenj, strokovnega kadra ter sodelovanja z naročnikom skupaj delujemo pri razvoju IT okolja in implementacij informacijske rešitve.

Projektno vodenje na področju informacijske infrastrukture je ključni pomen pri doseganju želenih ciljev naročnika. Izvedba projekta od idejne zasnove do uspešnega zaključka je cilj za dolgoročno zadovoljstvo naročnika ter konkurenčna prednost na trgu. V sodelovanju z naročnikom uredimo optimizirano IT okolje, tako v obliki namenskih aplikacij ali opreme, kot tudi v obliki najetih storitev v oblaku.

Informacijske rešitve na področju storitev v oblaku vam omogočajo dostop do pomembnih podatkov od kjerkoli in kadarkoli s pomočjo izbranih orodij za boljšo poslovno produktivnost. Storitve v oblaku se v današnjem svetu vse bolj uporabljajo, saj namesto da imate v lasti lastno računalniško infrastrukturo ali podatkovne centre, lahko podjetja koristijo storitve v oblaku. Ena od prednosti uporabe storitev računalništva v oblaku je, da se podjetja lahko izognejo vnaprejšnjim stroškom in zapletenosti lastništva in vzdrževanja lastne IT infrastrukture in namesto tega imajo stroške samo za dejansko uporabo.

Iz področja storitev v oblaku vam nudimo najem telefonske centrale in različne pakete IP telefonije, ki vam ponujajo različen nabor storitev. It rešitve s področja IP telefonije vam omogočijo enostavno in sodobno komunikacijo, nižje stroške in popoln nadzor preko osebnega računalnika. Pisarniško poslovanje vam olajša Office365 oblak, ki omogoča boljšo produktivnost, saj združuje vse svoje aplikacije z zmogljivimi storitvami v oblaku, upravljanjem naprav in zanesljivo varnostjo za zaščito pomembnih podatkov in informacij. Izbirate lahko med tremi paketi, glede na potrebe vašega podjetja.

V podjetju Telprom vam nudimo redundančni podatkovni center z redudantnim napajanjem in hlajenjem, omrežna, strežniška in diskovna oprema proizvajalcev CISCO, FORTIGATE, IBM, Lenovo in Dell-EMC, redundančne internetne povezave, 10 gb povezava SIX, upravljanje z 2000+ javnimi IP naslovi in upravljanje z najnaprednejšimi požarnimi pregradami naslednje generacije. Varnost in stabilnost poslovanja podjetij in organizacij sta v sodobni informacijski družbi vse bolj odvisna od delovanja informacijskih sistemov, ki pa so v največji meri odvisni od varnosti in razpoložljivosti delovanja strežniške ter komunikacijske infrastrukture.

Zagotavljamo vam zasebne in virtualne zasebne računalniške platforme v oblaku za tradicionalne konfiguracije in računalništvo v oblaku. Nudimo različne storitve javnega oblaka in kolokacijske storitve za premike strežnikov in informacijske opreme ter storitve dodatnih kapacitet.

Nudimo vam celostno rešitev vzdrževanja, monitoringa za nadzor kompleksnih informacijskih sistemov, tehnične pomoči ter podpore na daljavo. Celostno vzdrževanje sistemov omogoča nemoteno delovanje vaših informacijskih sistemov. Poleg omogočanja vpogleda v delovanje vaših sistemov, vaše IKT sisteme pripravimo na morebitne neljube dogodke in le-te preprečujemo.

V primeru pojava motenj v delovanju sistemov, vam zagotavljamo najhitrejšo odpravo, morebitno vzpostavitev začasne IT rešitve, analizo problema ter nenazadnje tudi odpravo motenj in vzpostavitev trajne poslovne rešitve. Storitve vzdrževanja izvajamo tako na daljavo kakor tudi na vaši lokaciji.

Naši strokovnjaki vam bodo vzdrževali vso strojno in programsko opremo, v pomoč vam bodo tudi pri upravljanju in implementaciji IT rešitve in vam svetovali kako najbolje izkoristiti obstoječo opremo. Za uvajanje ustreznega nadzora sistema uporabljamo različne it rešitve s pomočjo različnih orodij kot sta Paessler PRTG in pa N-able. Prej omenjena orodja podpirajo ponudnike IT rešitve z zaščito in partnerstvom kar doprinese do napredovanja, tako strank kot partnerjev samih.

Ker se zavedamo, da so podatki zelo pomembni za vsako podjetje nam sistemska integracija izdelave varnostnih kopij in arhiviranja omogoča dosegati dobro varnost podatkov. Da bo podjetje imelo varno shranjene podatke in izvedeno arhiviranje, bomo na podlagi zakonskih zahtev, notranje politike podjetja in želja podjetja svetovali pri načrtovanju ustreznih rešitev za varovanje podatkov. Za delovanje IT sistemov ob morebitnih izpadih, nudimo širok nabor sistemske podpore na najvišjem nivoju. S pomočjo različnih nivojev sistemske opreme vam lahko zagotavljamo zanesljivost delovanja 24/7.

Zagotavljamo vam ustrezen nabor varnostnih ukrepov, ki so ključni za doseganje vaših poslovnih ciljev.

Kibernetska varnost v organizacijah pomeni odkrivanje ranljivosti IT sistemov, preprečevanje vdorov in kibernetskih groženj ter splošen dvig ravni računalniške varnosti s pomočjo elektronskega podpisovanja, ustreznega ustvarjanja in hranjenja kriptografskih ključev za šifriranje, uvajanje dvo-faktorskega overjanja in drugo.

Podjetja, ki so žrtev kibernetskih napadov, se pogosto znajdejo ogrožena od znotraj, ne morejo nuditi storitev ali učinkovito zadovoljiti potreb strank. Podobno imajo omrežja pomembno vlogo v notranjih procesih podjetja, in ko se pojavijo napadi, se ti procesi lahko ustavijo, kar dodatno ovira zmožnost organizacije za poslovanje ali celo nadaljevanje standardnega poslovanja.

Današnje grožnje se nenehno spreminjajo, od napadov ”distribuiranih zavrnitev storitve” (DDoS) do odkupne programske opreme, obseg in prefinjenost kibernetskih napadov ne kažejo znakov upočasnitve, prav zato je izredno pomembna kibernetska varnost podjetja. Vse organizacije potrebujejo varnost omrežja, saj lahko že manjše motnje v omrežni infrastrukturi, povzročijo škodo ugledu organizacije, rezultatom ali celo dolgoročni sposobnosti poslovanja. Kibernetski napadi, ki se pogosto začnejo kot na videz benigni vdori, ki jih neustrezna orodja za zaščito omrežja niso uspela ujeti, lahko prisilijo organizacije, da plačajo visoke globe in celo za vedno zaprejo vrata.

Današnja omrežna arhitektura je zapletena in se sooča z okoljem groženj, ki se vedno spreminja, in napadalci, ki vedno poskušajo najti in izkoristiti ranljivosti. Te ranljivosti lahko obstajajo na številnih področjih, vključno z napravami, podatki, aplikacijami, uporabniki in lokacijami. Zaradi tega je danes v uporabi veliko orodij in aplikacij za upravljanje omrežne varnosti, ki obravnavajo posamezne grožnje in izkoriščanja ter tudi neskladnost z zakonodajo. Če lahko le nekaj minut izpadov povzroči obsežne motnje in ogromno škodo na koncu in ugledu organizacije, je nujno, da se ti zaščitni ukrepi sprejmejo in implementirajo v vaše podjetje.

Skladno z vašo dejavnostjo in zahtevami vam uredimo najbolj primerno rešitev za vašo IP telefonijo, internet, podatkovne vode ter nenazadnje tudi domene in spletne strani.

Na območju BTC City in Logistični center je izgrajeno optično (širokopasovno) omrežje, ki omogoča izredno hitre prenose oz. komunikacijo med posameznimi lokacijami znotraj omrežja in simetrično hitrost dostopa do interneta.

Nameščena komunikacijska oprema omogoča takojšen priklop v svetovni splet – Internet preko več ponudnikov. Zagotovljena kvaliteta storitev omogoča podjetjem hitro in uspešno povezovanje z drugimi podjetji ali s svojo poslovno enoto, varno znotraj in zunaj BTC omrežja. Omogočamo tako VPN, MPLS kot tudi VLAN povezavo