NADZOR IN VARNOST OMREŽJA

Nadzor in varnost omrežja sta zelo pomembna dejavnika za poslovanje. S spremljanjem omrežja dobijo skrbniki jasno sliko o vseh povezanih napravah, vidijo, kako se podatki med njimi premikajo ter hitro prepoznajo in odpravijo težave, ki lahko oslabijo delovanje in povzročijo izpad.

Nadzor omrežja

Za nadzor omrežja uporabljamo centralni nadzorni sistem, ki omogoča 24/7 spremljanje dogajanja na strežniškem in omrežnem delu. S tem lahko proaktivno spremljamo spremembe in obveščamo uporabnika o doseženih kapacitetah. Samo na tak način lahko podjetje nemoteno posluje.

Nadzor omrežja vam pomaga določiti težavno napravo v omrežju ali dokazati, da omrežje ni problem. Nenehno spremljanje vam lahko pomaga ugotoviti morebitne težave, preden se pojavijo. To pomeni, da lahko težave proaktivno rešite, preden pridejo do uporabnikov. Na primer, lahko odkrijete in odpravite težave, kot je upočasnitev omrežja, preden to vpliva na poslovanje. Če te težave odkrijete dovolj zgodaj, lahko rešite svoj poslovni ugled.

Nadzor omrežja je stalna analiza omrežja za odkrivanje in odpravljanje težav pri delovanju. Spremljanje omrežja vključuje zbiranje statistik omrežja za določitev kakovosti storitev, ki jih ponuja omrežje. Nenehni nazor omrežja vključuje spremljanje strojne in programske opreme omrežja, kot so usmerjevalniki, požarni zidovi, stikala, strežniki in WiFi.

Preprečevanje izpadov omrežja

Izpad omrežja je ena najhujših nočnih mor vsakega skrbnika omrežja. Rešitve za nadzor omrežja lahko podjetjem pomagajo preprečiti izpad, preden se to zgodi. Orodje za nadzor omrežja bo omogočilo hitro reagiranje in preprečilo izpad vašega omrežje zaradi kakršnega koli sumljivega delovanja. Če naprava ali del vašega omrežja odpove, bo rešitev za spremljanje zaznala težavo in vas na to opozorila. Zagotavljanje kibernetske varnosti v organizacijah pomeni odkrivanje ranljivosti IT sistemov, preprečevanje vdorov in kibernetskih groženj ter splošen dvig ravni računalniške varnosti s pomočjo elektronskega podpisovanja, ustreznega ustvarjanja in hranjenja kriptografskih ključev za šifriranje, uvajanje dvo-faktorskega overjanja in drugo.

Ohranjanje popolne vidnosti omrežja

Da bi resnično razumeli zmogljivost vašega omrežja, mora biti vaše podjetje sposobno opazovati vsa področja vašega omrežja. Del omrežja, ki ga vaše podjetje ne more spremljati, lahko povzroči težave z zmogljivostjo, ki bi lahko vplivale na celoten sistem. Rešitve za nadzor omrežja samodejno zaznajo naprave, ki se povežejo v omrežje, narišejo in posodobijo vizualne zemljevide, ki prikazujejo vpogled v delovanje vaših omrežnih vozlišč.

Preprečevanje izpadov omrežja

Vaše podjetje bo najverjetneje samostojno odkrilo večjo težavo v omrežju, vendar lahko traja dolgo časa, da odpravite težavo, potem ko jo odkrijete. Rešitev za nadzor omrežja bo obvestila vašo skupino o težavah, ko se pojavijo, in drastično skrajšala čas, ki ga vaše podjetje odkrije. Vaše podjetje lahko tudi skrajša povprečni čas za popravilo težav z zmogljivostjo omrežja; številne rešitve za spremljanje bodo uporabljale diagnostiko za odkrita vprašanja, zato bodo zaposleni to vprašanje razumeli, preden ga bodo sami raziskali.

Avtomatizirana poročila o delovanju omrežja

Rešitve za nadzor omrežja prinašajo vizualizacije ključnih meritev uspešnosti. Vsako dostojno orodje za spremljanje bo samodejno ustvarilo poročila o uspešnosti, ki jih bo vaše podjetje pregledalo. Ta poročila morajo vsebovati najnovejše in pretekle podatke, da bo vaše podjetje lahko skozi čas analiziralo delovanje vašega omrežja. Poleg tega vam nekatere rešitve za spremljanje omogočajo prilagajanje poročil, da se osredotočijo na meritve, ki so pomembne za vaše podjetje.

Odkrivanje varnostnih groženj v vašem omrežju

Orodje za nadzor omrežja ni samo uporabno za sledenje zmogljivosti vaših sistemov; pomagajo tudi vašemu podjetju pri spopadanju z varnostnimi grožnjami, ki vdirajo v vaše omrežje. Z orodjem za spremljanje bo vaše podjetje obveščeno o dogodkih, ki kažejo, da je v vašem sistemu prisotna zlonamerna programska oprema (nenormalni prenosi podatkov, okvarjeni sistemi itd.). Določen orodja imajo vključene tudi zmogljivosti za odkrivanje in odzivanje omrežja (NDR), ki iščejo škodljive napadalce v omrežju in sprejmejo ukrepe za njihovo odpravo.

Varnost omrežja

Varnost omrežja je ključna za sposobnost organizacije, da strankam in zaposlenim dobavlja izdelke in storitve. Zaščita aplikacij in podatkov v omrežju je od naprednih spletnih trgovin do poslovnih aplikacij do oddaljenih namiznih računalnikov bistvena za napredek podjetja, da ne govorimo o zaščiti ugleda organizacije. Poleg tega lahko učinkovita varnost omrežja izboljša zmogljivost omrežja z odpravo izpadov zaradi uspešnih napadov.

Digitalizacija je spremenila naš svet. Spremenilo se je življenje, delo, igra in učenje. Vsaka organizacija, ki želi ponuditi storitve, ki jih zahtevajo stranke in zaposleni, mora zaščititi svoje omrežje. Varnost omrežja vam prav tako pomaga zaščititi lastniške podatke pred napadom. Navsezadnje ščiti vaš ugled.

Zaščita omrežja zahteva kompleksno kombinacijo strojnih naprav, kot so usmerjevalniki, požarni zidovi in ​​programska oprema za zaščito pred zlonamerno programsko opremo. Vladne agencije in podjetja zaposlujejo visoko usposobljene analitike za varnost informacij za izvajanje varnostnih načrtov in nenehno spremljanje učinkovitosti teh načrtov.

V današnjem hiperpovezanem svetu predstavlja varnost omrežja večji izziv, ko se vse več poslovnih aplikacij seli v zasebne in javne oblake. Poleg tega so aplikacije zdaj po navadi virtualizirane in porazdeljene po številnih lokacijah, od katerih nekatere niso pod fizičnim nadzorom varnostnih skupin IT. Ker se število napadov na podjetja povečuje, je zaščita omrežnega prometa in infrastrukture ključnega pomena.

Poslovni podatki so bolj ranljivi kot kdaj koli prej. Varnost omrežja je potrebna za učinkovito poslovanje vašega podjetja, vendar je ključnega pomena tudi za zaščito podatkov vaših strank. Upoštevanje najboljših praks IT presega uporabo najnovejše tehnologije v vašem podjetju; gre za to, da ostanete pred tveganji in nesrečami, ki bi lahko vaše podjetje ustavile.