Požarni zid za podjetja

Omrežja brez zaščite so ranljiva za vsak promet, ki poskuša dostopati do vaših sistemov. Ne glede na to ali je omrežni promet škodljiv ali ne, ga je zato pomembno vedno preveriti.

Požarni zid ima glavno nalogo omogočiti pretok neškodljivemu prometu in preprečiti, da bi slab (nezaupanja vreden) promet dostopal ali zapustil vaše notranje omrežje. Na voljo je v programski ali strojni obliki, mogoče pa ga je tudi namestiti na vaše računalnike, različne dele omrežja ali v okolje v oblaku.

Povezovanje računalnikov z omrežjem: Uživajte v koristih, ne da bi ogrožali varnost

 

Zakaj požarni zid?

Povezovanje osebnih računalnikov z drugimi IT sistemi ali internetom je ključno za vsako organizacijo. Ta interakcija omogoča enostavno sodelovanje z drugimi napravami, združevanje virov in izboljšanje ustvarjalnosti. Vendar pa povezovanje računalnikov v omrežje ali internet povečuje tveganje za nevarnosti, kot so vdori, kraja identitete, zlonamerna programska oprema in spletna goljufija. Zaščitimo se lahko tudi s požarnim zidom FortiGate.

 

Proaktivna zaščita: Postavite neviden zid s požarnim zidom

Ključ do zaščite je proaktivnost. En način za zaščito pred grožnjami je postavitev nevidnega zidu, ki jih filtrira. Ta “nevidni zid” je znan kot požarni zid. Številni protivirusni programi vključujejo požarne zidove, prav tako so običajno vgrajeni v operacijske sisteme kot del njihovih kibernetskih varnostnih ukrepov.

 

Izbor pravega požarnega zidu: programska ali strojna rešitev?

Strojni požarni zidovi so lahko strateško postavljeni v omrežje za optimizacijo funkcionalnosti. Taki požarni zidovi so pogosto povezani z usmerjevalnikom, da obvladajo vhodno/izhodni tok podatkov. To se razlikuje od programskega požarnega zidu, ki ga namestite na obstoječe naprave, da uravnavate omrežni promet za to napravo. Mnoge organizacije se odločijo za uporabo obeh, saj vsak zagotavlja unikatne koristi.

 

Požarni zid kot prva obrambna linija

Požarni zid zmanjša izpostavljenost podjetja. Namesto da bi bila vsaka naprava v omrežju neposredno izpostavljena internetu, grejo vsi podatki najprej skozi požarni zid. Tako le-ta filtrira in blokira neželeni promet ter zagotovi revizijsko sled za boljšo varnost.

 

Optimalna konfiguracija požarnega zidu: zagotovitev pravilnega delovanja

Za optimalno delovanje mora biti mrežni požarni zid pravilno konfiguriran. Vsak podatek, ki vstopa ali izstopa iz omrežja, mora preiti skozi požarni zid, ki preučuje vsako dohodno sporočilo in zavrne tiste, ki ne izpolnjujejo določenih varnostnih meril. S pravilno nastavitvijo požarnega zidu lahko omogočite uporabnikom dostop do potrebnih virov, hkrati pa preprečite neželene uporabnike, hekerje, viruse ali druge zlonamerne programe, da bi dostopali do zaščitenega omrežja.

Požarni zid FortiGate

Požarni zid nove generacije FortiGate omogoča omrežjem sistem za preprečevanje vdorov (IPS), spletno filtriranje, pregled SSL in avtomatizirano zaščito pred grožnjami. Fortinet požarna pregrada nove generacije ustreza zahtevam po zmogljivosti zelo razširljivih hibridnih IT-arhitektur, kar organizacijam omogoča zmanjšanje zapletenosti in obvladovanje varnostnih tveganj.

FortiGate požarna pregrada poganja FortiGuard Labs, ki temelji na umetni inteligenci in zagotavlja proaktivno zaščito pred grožnjami z visokozmogljivim pregledom tako nešifriranega besedila kot tudi šifriranega prometa (vključno z najnovejšim standardom šifriranja TLS 1.3), da ostanejo pred hitro rastočo grožnjo.

Kot sestavni del varnostne pregrade Fortinet lahko NGFW-ji FortiGate komunicirajo znotraj obsežnega varnostnega portfelja Fortinet in varnostnih rešitev drugih proizvajalcev v okolju več ponudnikov. Da bi povečali hitrost operacij in odzivnost, si delijo obveščevalne podatke o grožnjah ter izboljšajo varnost in avtomatiziran potek dela.

Vas zanima več?

Arrow right