INTERNET

OSNOVNI INTERNET DOSTOP

Na območju BTC City in Logistični center je izgrajeno optično (širokopasovno) omrežje, ki omogoča izredno hitre prenose oz. komunikacijo med posameznimi lokacijami znotraj omrežja in simetrično hitrost dostopa do interneta. Nameščena komunikacijska oprema omogoča takojšen priklop v svetovni splet – Internet preko več ponudnikov.

Na območju BTC City in Logistični center je več kot 300 večjih in manjših podjetij, katerim je zagotovljena varna širokopasovna povezava v internet.

Zagotovljena kvaliteta storitev omogoča podjetjem hitro in uspešno povezovanje z drugimi podjetji ali s svojo poslovno enoto, varno znotraj in zunaj BTC omrežja.

Omogočamo tako VPN, MPLS kot tudi VLAN povezavo. Priklop naročnika zajema izvedbo fizične instalacije UTP kabla, do vtičnice v prostorih uporabnika in nastavitev aktivne opreme. Notranje instalacije po prostoru naročnika, naročnik izvede sam. Po predhodnem dogovoru z naročnikom in doplačilu lahko izvedemo notranje instalacije računalniškega omrežja. Ob dogovoru z naročnikom in doplačilom uredimo tudi nastavitev naročnikove opreme za povezavo z internet omrežjem.

Informacije o storitvah dostopa do interneta v fiksnem omrežju Telprom:

Splošne informacije o dostopu

NAJEM PODATKOVNIH POVEZAV

Najem podatkovnih povezav; optičnih vlaken, bakrenih paric, VLAN in UTP, je namenjeno tako najemnikom BTC City in Logistični center kot tudi drugim operaterjem.

Prednost najema povezav med večimi poslovnimi enotami znotraj BTC City in Logistični center je v velikih hitrostih, do 1 GB. Poslovne enote se lahko povezujejo v enotno računalniško omrežje znotraj podjetja. S tem se poveča kvaliteta delovanja aplikacij na strežniku podjetja in ne prihaja do nepotrebnih izpadov zaradi počasnejšega prenosa podatkov.

Aktivna oprema na optičnem omrežju zagotavlja neprekinjeno povezovanje med več vozlišči. S tem je omogočeno redundančno povezovanje znotraj območja BTC City in Logistični center. Najem povezav drugega operaterja za končnega uporabnika je namenjeno aktivnemu povezovanju poslovnega prostora znotraj BTC City, Logističnega centra in lokacije končnega uporabnika po Sloveniji.

Tako lahko operater končnemu uporabniku na območju BTC City in Logistični center zagotavlja stalno komunikacijo med poslovnimi enotami in sedežem podjetja neodvisno od lokacije.