Varnost in stabilnost poslovanja podjetij in organizacij sta v sodobni informacijski družbi vse bolj odvisna od delovanja informacijskih sistemov, ki pa so v največji meri odvisni od varnosti in razpoložljivosti delovanja strežniške ter komunikacijske infrastrukture. 

 • Nudimo redundančna podatkovna centra,  z redudantnim napajanjem in hlajenjem, omrežna, strežniška in diskovna  oprema renomiranih  proizvajalcev  CISCO , FORTIGATE, IBM, Lenovo in Dell-EMC,  , redundančne internetne povezave,10 gb povezava SIX,  upravljanje z 2000+ javnimi IP naslovu, upravljanje z najnaprednejšimi požarnimi pregradami naslednje generacije v visoko razpoložjivostni postavitvi. 

 • Omogočamo postavitev in upravljanje virtualnih strežnikov do ravni željenega operacijskega sistema ali do ravni vzdrževanja posameznih aplikacij in podatkovnih zbirk.

 • Zagotavljamo vam zasebne in virtualne zasebne računalniške platforme v oblaku za tradicionalne konfiguracije in računalništvo v oblaku. Nudimo različne storitve javnega oblaka in kolokacijske storitve za premike strežnikov in informacijske opreme ter storitve dodatnih kapacitet. 

Disaster recovery kot storitev 

Zagotavljamo vam nemoteno delovanje vašega fizičnega in virtualnega IT okolja ter hitro okrevanje po katastrofi. Omogočamo vam podvojene fizične naprave in strežnike, replikacijo virtualnih strežnikov, replikacijo diskovnega polja, aplikativno replikacijo storitev ter varnostno kopiranje in obnovo podatkov.

 • Najem fizičnih kapacitet
 • Strankam nudimo najem fizičnega prostora v naših podatkovnih centrih, grajenih in opremljenih po standardu ISO 27.001, s kontrolami dostopa, videonadzorom, alarmno napravo, podvojenim napajanjem in samodejnim gašenjem. V strežniške omare lahko vgradimo vaše strežnike in diskovna polja, ki bi bila na voljo samo vam.

 • Najem virtualnega strežniškega okolja
 • Nudimo najem virtualnih strežnikov na celotno podvojeni IT infrastrukturi, ki nima točke odpovedi (single point of failure). Varovanje virtualnih strežnikov in podatkov se izvaja na oddaljeni lokaciji, saj s tem dvignemo nivo varnosti. Storitev najema virtualnih strežnikov pa se lahko dopolni tudi z upravljanjem operacijskega sistema ter aplikacij.

 • Najem razvojnega in testnega okolja
 • Veliko podjetij se loti razvoja lastnih aplikacij in velikokrat se znajdejo pred izzivom, da jim primanjkuje lastne opreme za gostovanje razvojnega in testnega okolja. Mi vam ga lahko na svojem okolju postavimo le v nekaj dneh, glede na vaše zahteve. Na voljo pa imamo tudi postavitev okolij v hyperscale oblačnih okoljih: Microsoft Azure in Amazon AWS, z uporabo modernih kontejnerjev.

 • Hibridne postavitve

  V času, ko je visoka razpoložljivost informacijskih okolij izredno pomembna in vsakršen izpad lahko pomeni izgubo prihodka, našim strankam ponujamo visoko razpoložljiva okolja, katera se nahajajo v več podatkovnih centrih, ki so geografsko ločena na območja ali celo celine. Okolje v javnih oblakih Microsoft Azure ali Amazon AWS lahko pripravimo hitro in tako boste lahko začeli z uporabo vaših poslovnih aplikaciji v izredno kratkem času.

 • Privatni oblaki
 • Za okolja na lokaciji strank, pa lahko naši strokovnjaki načrtujejo, implementirajo, nadzirajo in upravljajo IT infrastrukturo od fizičnih strežnikov, omrežij, požarnih zidov, diskovnih polj, virtualizacije ter sistemov za varovanje podatkov. Naši tehniki imajo znanja na različnih operacijskih sistemih in so pridobili ogromno izkušenj pri postavitvah in upravljanju IT okolij velikih, kot tudi manjših podjetij. Pomembno vodilo pri delu naših strokovnjakov je varnost podatkov, zato vam skupaj z našimi partnerji nudimo strojno in programsko opremo ter nasvete, kako lahko vaše okolje ustrezno zaščitimo.