PREDNOSTI APLIKACIJE MICROSOFT SHAREPOINT

  • Dostop preko spleta
  • Offline urejanje dokumentov
  • Samodejna sinhronizacija dokumentov
  • Vključena OneDrive for Business funkcionalnost
  • Integracija z Microsoft Outlook
  • Mobilnost

Microsoft SharePoint je način sodelovanja z zaposlenimi preko notranje spletne strani, do katere lahko dostopate iz katerega koli računalnika ali mobilnega telefona. Organizacije uporabljajo Microsoft SharePoint za ustvarjanje spletnih mest. Uporabite ga lahko kot varen prostor za shranjevanje, organiziranje, skupno rabo in dostop do informacij iz katere koli naprave.

SPLETNA PLATFORMA MICROSOFT SHAREPOINT

Microsoft Sharepoint je bil predstavljen leta 2001, spletna platforma poenostavlja vsakodnevne poslovne dejavnosti, izboljšuje upravljanje podatkov in podjetjem pomaga pri izpolnjevanju zahtev. Organizacijam omogoča ustvarjanje spletnih mest, kjer lahko shranjujejo, organizirajo in delijo poslovne podatke na centralizirani zaščiteni platformi prek spletnega brskalnika. Poleg skupne rabe datotek in shranjevanja datotek podjetjem omogoča tudi boljši nadzor nad dostopom do informacij in jim pomaga avtomatizirati potek dela med poslovnimi enotami. Programska oprema Microsoft SharePoint se brez težav integrira z drugimi aplikacijami v oblaku in se lahko poveže z drugimi Microsoftovimi aplikacijami kot je OneDrive, ali preko licence Office 365. Microsoft SharePoint je platforma, saj nam omogoča različne poslovne dejavnosti. V SharePointovih spletnih mestih lahko ekipe sodelujejo, iščejo in shranjujejo pomembne podatke.

Microsoft SharePoint je sodobno okolje, ki organizacijam pomaga pri razvoju portalnih rešitev saj lahko znatno prispevajo k optimizaciji poslovnih procesov. Mesta za delovne skupine, prostor za dokumente, organizacija sestankov je mogoče razširiti na stranke in partnerje, kar ima pozitiven vpliv na poslovanje podjetja.

Pred uvedbo Microsoft SharePointa so bili podatki razpršeni po celotni organizaciji, nameščeni v različnih nabiralnikih zaposlenih, računalnikih in trdih diskih. Prednost Microsoft SharePointa je, da so sedaj vsi podatki, datoteke na istem mestu zato lahko do njih dostopajo vsi, ki so del ekipe in tako lahko informacije hitreje potujejo. S pooblaščenim dostopom do spletnega mesta lahko dostopate do teh podatkov, vidne so najnovejše različice dokumentov in kdo je do njih dostopal zadnji.

UPORABA MICROSOFT ONEDRIVE

Kar zadeva storitve shranjevanja v oblaku za potrošnike je Microsoft OneDrive eden izmed najučinkovitejših, omogoča vam shranjevanje datotek kot so dokumenti, fotografije in videoposnetki. Onedrive je orodje s katerim na enostaven način vaše datoteke postanejo dostopne kateri koli napravi Windows, pošiljanje podatkov med napravami in varnostno kopiranje je poenostavljeno. Uporabnik Microsoft računa lahko do aplikacije Onedrive dostopa in izkoristi 5GB prostora za shranjevanje datotek. Aplikacijo OneDrive lahko namestite na računalnik, pametni telefon in tablični računalnik, tako lahko svoje datoteke vedno hitro in enostavno najdete, če imate internetno povezavo.

Prednosti shranjevanja v Micosoft OneDrive so, da prihranite več prostora v vaši napravi, saj naložite podatke v oblak. Omogočen vam je dostop iz katere koli naprave od kjerkoli, če imate internetno povezavo. Microsoft OneDrive je mogoče uporabljati kot storitev varnostnega kopiranja pomembnih datotek.