UPORABA MICROSOFT TEAMS

Komunikacija v okviru aplikacije je lahko razdeljena na več skupin na primer, skupina oddelka za trženja, oddelka prodaje… te skupine se lahko razlikujejo po velikosti in obsegu od celotnega podjetja do manjših skupin s skupnimi interesi. V skupinah se samodejno vzpostavijo sorodne storitve Microsofta kot so Sharepoint in dostop do OneNote. V skupino lahko člani dodajajo v skupno rabo datoteke, aplikacije in druge zapise, kar pripomore k zmanjšanju časa namenjenega iskanju datotek na drugih kanalih. Glavna prednost Microsoft Teams aplikacije je, da lahko uporabniki ne da bi zapustili aplikacijo oblikujejo Word, Excel, PowerPoint in druge vrste datotek, ki so nato shranjene v storitvi OneDrive, do katere imajo dostop tudi drugi zaposleni. V okviru organizacije poslovnih sestankov se aplikacija Microsoft Teams sinhronizira z Outlook koledarjem, kar vam zagotavlja lahek dostop do urnikov sestankov. Najpomembnejša korist aplikacije je, da olajša delo od doma s pomočjo videokonferenc, s skupno rabo zaslona in datotek pa prinaša večjo produktivnost tudi med pandemijo.

PREDNOSTI APLIKACIJE MICROSOFT TEAMS

Uporabniki lahko poleg skupinskih video klicev uporabljajo tudi aplikacijo Microsoft Teams za videoposnetke v živo za do 10.000 zaposlenih. Funkcija zvočnih klicev vključuje glasovno pošto v oblaku, čakalne vrste klicev, neposredno usmerjanje k obstoječim ponudnikom telekomunikacij in zvočne konference.

Prednosti: zelo prilagodljiv, tesno integriran z drugimi aplikacijami Microsoft Office, ogromne možnosti integracije vključeno s poslovnimi računi Microsoft 365.

Microsoft Teams je orodje v storitvi Microsoft 365, ki deluje kot osrednje središče za pogovore na delovnem mestu, skupno timsko delo, video klepete in skupno rabo dokumentov. Orodje je zasnovano za povečanje produktivnosti delavcev in lažje ter hitrejše komuniciranje. Začetek Microsoft Teams sega v leto 2017, zaradi pandemije Covid-19 pa je aplikacija Microsoft Teams postala najhitreje rastoča poslovna aplikacija v zgodovini. Od uvedbe do danes je aplikacija Teams postala ključni del Microsoftove strategije produktivnosti in sodelovanja. Teams aplikacija vam lahko služi kot alternativa, lahko pa nadomesti celotno e- poštno komunikacijo v podjetju. Uporabljate jo lahko kot namizno aplikacijo, preko spleta ali pa kot mobilno aplikacijo. Podprta je v vseh večjih operacijskih sistemih, kot so Windows, macOS, iOS in Android.

Microsoft Teams zajema srečanja, klepete, klice in sodelovanje na enem samem mestu. Na voljo je vsem uporabnikom in omogoča skupno rabo kanalov v organizaciji ali zunaj nje.

  • Skupna raba datotek; varno dostopanje do datotek, sodelujte z drugimi preko aplikacije Microsoft Teams, vse datoteke na enem mestu, dostop od kjer koli