Požarna pregrada

Požarne pregrade so eno izmed osnovnih načinov varovanja podjetja na področju informacijske varnosti pred nevarnostjo s strani zunanjih omrežij – Internet. Lahko so izdelane v obliki namenske strojne opreme ali pa realizirane v obliki programske opreme, ki jo naložimo na obstoječ računalnik. Lokalno omrežje, ščiti pred vdori, virusi in drugimi morebitnimi težavami, ki lahko omrežje napadejo oziroma okužijo prek interneta. Poznamo tako strojne kot programske požarne pregrade, njihovo toleranco oziroma prepustnost pa določa sistemski administrator.

Kibernetska varnost v organizacijah

Zagotavljanje kibernetske varnosti v organizacijah pomeni odkrivanje ranljivosti IT sistemov, preprečevanje vdorov in kibernetskih groženj ter splošen dvig ravni računalniške varnosti s pomočjo elektronskega podpisovanja, ustreznega ustvarjanja in hranjenja kriptografskih ključev za šifriranje, uvajanje dvofaktorskega overjanja in drugo.

Varnostno kopiranje (pravilo 3-2-1)

Varnostno kopiranje ali backup pomembnih podatkov podjetja izvajamo po pravilu 3-2-1. To pomeni, da imate tri varnostne kopije podatkov na dveh različnih vrstah nosilcev, od katerih je ena na oddaljeni lokaciji. Torej poleg tiste na vašem disku imate še eno na strežniku in eno na oddaljeni tračni enoti ter vas tako uspešno zaščitimo pred nevarnostjo izgube pomembnih podatkov.

Preberi več…
  • Disaster recovery plan
  • Varnost podatkov
  • Varnostni pregledi

V izdelavi…