Kaj ima IT podjetje s trajnostjo?! Serija interaktivnih delavnic in razvoj pilotnega projekta

Dogodki | Novice | Zaposleni

Kaj ima IT podjetje s trajnostjo?! Serija interaktivnih delavnic in razvoj pilotnega projekta

June 26, 2024

Junij 2024 smo v Telpromu posvetili razmisleku trajnostnem razvoju in kako konkretno je naše podjetje sploh povezano z njim. Projekt je bil financiran s strani Evropske Unije, natančneje zelene finančne podpore združenja Silicon Eurocluster, razvijali pa smo ga ob podpori Rama Dušića Hrena iz podjetja Bright3r.

Kaj vse smo počeli?

Dobili smo se štirikrat, da smo lahko na delavnice prišli s svežo glavo in projekt razvijali po konkretnih korakih. In sicer:

  • Prvo srečanje – izobraževanje zaposlenih: Naša ekipa se je poglobila v ključne koncepte trajnosti. Spoznali smo regeneracijske cikle, pomen raznolikosti za odpornost in trenutne ekonomske trende.
  • Drugo srečanje – mapiranje deležnikov: Identificirali smo ključne deležnike, optimizirali tokove materialov, informacij in energije ter se osredotočili na krožne sisteme, zmanjšanje porabe energije in poročanje.
  • Tretje srečanje – razvoj načrta: Ustvarili smo podroben načrt za pilotni projekt krožnih sistemov za elektronsko opremo.
  • Četrto srečanje – skupna delavnica: S ključnimi identifdiciranimi partnerji (predstavniki BTC, CER in ALSO) smo izpopolnili našo pobudo z njihovimi povratnimi informacijami in strateškim načrtovanjem.

Kaj smo dosegli?

Naši zaposleni so pridobili novo znanje in praktične izkušnje pri razvoju trajnostnih rešitev. V sodelovanju s ključnimi deležniki smo pripravili pilotni projekt – vzpostavitev krožnega sistema, ki bo podaljšal življenjski cikel elektronske opreme in omogočil pridobivanje dragocenih materialov. Znotraj tega načrtujemo tudi vključitev izobraževalnih institucij in lokalnih umetnikov za ozaveščanje z ustvarjalnimi projekti, s čimer se bomo še bolj povezali z lokalno skupnostjo in dvignili zavedanje o problematiki elektronskih odpadkov.

Pridružite se naši trajnostni iniciativi z elektronskimi odpadki! Kontaktirajte našo ekipo na prodaja@telprom.si.